in Quantitative Aptitude edited by
1,211 views
1 vote
1 vote

In a camp, there are meals for $120$ men or $200$ children. If $150$ children have taken their meals, how many men will be catered to with the remaining meal ?

  1. $50$
  2. $40$
  3. $30$
  4. $20$
in Quantitative Aptitude edited by
13.7k points
1.2k views

3 Answers

2 votes
2 votes
There is a meal for $200$ children.$150$ children have taken the meal.
Remaining meal $= 200-150 = 50$, Now
$\because \text{200 children = 120 men}$
$\therefore \text{ 50 children =($\frac{120*50}{200}$) men=    30}$ men

Option C is correct.
edited by
7.1k points
0 votes
0 votes
Given that, $200C = 120M$

$\implies 5C = 3M$

If $150$ children have taken their meals, then remaining children $ = 200C – 150C = 50C = 50 \times \dfrac{3}{5}M = 30M$

So, the correct answer is $(C).$
13.7k points
0 votes
0 votes

Ans (C)

LCM of 120 and 200 is 600.

Suppose 600kg meal for there.

Each Man taken him meal = 600/120 = 5kg

Each Child taken him meal = 600/200 = 3kg

150 children have taken their meals = 150*3 = 450kg

remaining meals = 600 - 450 = 150kg

Men have taken their meals = 150/5 = 30

26 points
Answer:

Related questions

Quick search syntax
tags tag:apple
author user:martin
title title:apple
content content:apple
exclude -tag:apple
force match +apple
views views:100
score score:10
answers answers:2
is accepted isaccepted:true
is closed isclosed:true