# The single discount equivalent to two successive discount 10% and 20% will be

0 votes
219 views
0

## 2 Answers

2 votes
$\textrm{Let’s assume cost price is 100 rs.}$

$\textrm{First discount is 10%,$\implies\frac{100*10}{100}=10rs.$}$

$\textrm{so now new cost price is :100-10=90rs}$

$\textrm{now 20% discount on 90rs:$\implies\frac{90*20}{100}=18rs.$}$

$\textrm{new cost price is:$90-18=72rs$}$

$\therefore$ $\textrm{Total discount is (10+18)%=28%}$
3.7k points 5 10 66
0 votes
28 %
66 points 1

## Related questions

2 votes
3 answers
1
3k views
3 votes
1 answer
2
14.4k views
A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B undertook to do it for Rs. 3200. With the help of C, they completed the work in 3 days. How much is to be paid to C? A. Rs. 375 B. Rs. 400 C. Rs. 600 D. Rs. 800
1 vote
1 answer
3
1.5k views
Let M be the set of all even numbers from 1 to 25 and all the odd numbers between 26 and 200. If all the elements of M are multiplied, find the number of zeroes at the end of this product. 22 18 23 21
1 vote
0 answers
4
636 views
In Excel, when the contents and attributes of a cell or range of cell have to be erased using the menu, the user must Select the cells, choose Edit, and select Clear, the All Select the cells, and click delete on the keyboard Select the cells, choose Tools and select Clear the Format Select the cells, choose Tools, and select Formula Audit, the Delete None of these
1 vote
1 answer
5
1.5k views
20 men can do a work in c/2 days & 30 women can do the same work in c/3 days then how many days will take to complete the work when 20 men &30wmen work together a)5c/6 b)c/6 c) 6c/5