in Quantitative Aptitude edited by
388 views
0 votes
0 votes

It takes $6$ technicians a total of $10$ hours to build a new server from direct computer, with each working at the same rate. If six technicians start to build the server at $11:00$ am, and one technician per hour is added beginning at $5:00$ pm, at what time will the server be completed?

  1. $6:40$ pm
  2. $7:00$ pm
  3. $7:20$ pm
  4. $8:00$ pm
in Quantitative Aptitude edited by
7.9k points
388 views

1 Answer

1 vote
1 vote
Best answer
To complete the job 6*10=60 man/hours are needed.

By 5:00 PM 6*6=36 man/hour done. 24 is left.

5:00 PM - 6:00 PM 7 man/hour;    ->36+7=43

6:00 PM - 7:00 PM 8 man/hour;    ->43+8=51

7:00 PM - 8:00 PM 9 man/hour.    ->51+9=60(work completed)  

 

Hence,Option(D)8:00 pm.
selected by
11.1k points

Related questions

Quick search syntax
tags tag:apple
author user:martin
title title:apple
content content:apple
exclude -tag:apple
force match +apple
views views:100
score score:10
answers answers:2
is accepted isaccepted:true
is closed isclosed:true